USA 2012

Reisverslag openen

 

Dag 1

Schiphol –Sanfrancisco

De vlucht op een paar ‘Teun momentjes’ na prima verlopen.

Met de taxi naar het hotel, is prima, schoon, ruim netjes! Super vriendelijk personeel! Na incheck, naar de Fishermens Warf. Crabsoep in broodkom gegeten bij de Pier 39. Lekker op het gemak hier naar toe  gelopen en genoten van alles wat er te beleven was (veel straatartiesten). Teun trekt het tot een uur of 6, 3 uur Nl tijd!!!

Ook wij gaan vroeg naar bed, het lijkt goed te komen…

Lees meer...
Reisverslag sluiten

 

Dag 1

Schiphol –Sanfrancisco

De vlucht op een paar ‘Teun momentjes’ na prima verlopen.

Met de taxi naar het hotel, is prima, schoon, ruim netjes! Super vriendelijk personeel! Na incheck, naar de Fishermens Warf. Crabsoep in broodkom gegeten bij de Pier 39. Lekker op het gemak hier naar toe  gelopen en genoten van alles wat er te beleven was (veel straatartiesten). Teun trekt het tot een uur of 6, 3 uur Nl tijd!!!

Ook wij gaan vroeg naar bed, het lijkt goed te komen met de jetlag.

 

Dag 2

Om 5.30 uur is iedereen wakker. Relaxed opstaan en we lopen richting de Pier voor het ontbijt en de alcatraz trip. Het is super weer, dus eerst taxi naar de Goldengate voor een paar foto’s. Ontbijten bij Pier 39 en bij Pier 33 de boot op naar Alcatraz. Echt een super leuke indrukwekkende tour.  Teun vindt het op de boot al wat te leuk! Terug eerst kaartjes kopen voor bus, daarna naar hotel voor Teun’s tukkie. Wij tukken mee en schrikken om 1700 uur wakker. Toch maar snel de bus nemen naar Union Sqare. Lisette slaagt goed bij Victorias Secret. Nog wat eten en naar bed.

 

Dag 3

Relaxte ochtend, met Teun in Jacuzzi. Daarna tukkie tijd en op naar de bus. Lekker op het dak door het centrum. We stappen af bij Alamo Square, voor de 6 full-house huisjes. Teun lekker even naar de speeltuin en daarna met de bus verder. Door Goldengate park gelopen, er was daar een opera concert aan de gang!!! Erg druk, maar heel gaaf om mee te maken!

Met de bus over de Golden Gate en daarna terug gelopen. Daarna de bus genomen tot het park en na het avond eten snel naar bed.

 

Dag 4

De volgende ochtend halen we de huurauto op, rond half tien vertrek. Het is een flinke rit naar Tiogapas, Yosemity. In het park aangekomen stuiten we daar op overstekende beren!!! Wat een begin! Na een half uur komen we in Bodie Ghost town aan. We kijken hier wat rond. Teun vindt de wrakken van de auto’s het leukste.  Via Monolake zoutmeer (waar we nog  reetjes zien) rijden we door naar Mammoth.  We checken in in ons hotel… bah wat een muffe kamer….. we vallen echter snel in slaap want we zijn allemaal moe.

 

Dag 5

Erik staat vroeg op om nog een paar foto’s te gaan maken bij Monolake. Daarna ontbijten we bij de Starbuks en op naar Death Valley. Daar aangekomen zien we de donkere lucht al hangen en bij het arriveren bij de eerste zandduinen breekt het onweer los!!!

We rijden naar Zabriski point, voelen daar in de buitenlucht nog even de buitentemperatuur van 40 graden en rijden snel in onze airco huurauto naar het hotel en checken in.  We zwemmen wat met Teun in het zwembad en daarna op pad voor de sunset, artist drive. We verbazen ons erover  hoeveel  bezoekers dit super leuke deel overslaan…. Eten bij een Steakhouse en dan snel naar bed….

 

 

Dag 6

We zetten eerst koers naar Bad Water. Voor Lisette een teleurstelling, ze had er veel meer van verwacht… Via The devils golfcourse en artist drive rijden we naar Dantes View om te genieten van het prachtige uitzicht. Daarna Teun in slaapstand en op naar Las Vegas. Iets na het middaguur komen we in Las Vegas aan waar we direct inchecken in hotel Venice. We krijgen een mooie aanbieding voor een upgrade die we besluiten te nemen. De kamer is super, uitzicht over de strip (etage 46) en van alle luxe voorzien, Jacuzzi, woon- + werkkamer, fitnesruimte enz enz. Eerst lekker zwemmen en lunchen, waarna het weer Tukkie tijd is voor Teun. Aan het begin van de avond doen we de eerste wandeling over de strip en genieten o.a. van de fonteinenshow van Bellagio en de water- en vuurshow bij Mirage. Onderweg maakt Teun veel  vrienden… hey… hey… hey….

 

 

Dag 7

We zijn vroeg wakker en besluiten enkele hotels van binnen te bezoeken. Uiteraard ons eigen Venice, maar ook Mirage waar we de Secret garden van Sigfried en Roy betreden. In Mirage ontbijten we ook. Daarna Teun naar bed en papa naar het casino. De roulette tafel is me weer gunstig gezind. Uiteindelijk besluit ik de $500 winst te cashen. Op het heetst van de dag settelen we ons aan the Pool waar we lunchen en in de schaduw relaxen. In het ondiepe deel van de zwembad liggen ligstoelen. Voor Teun zijn deze maar wat interessant, -tig keer wordt er op en af geklommen en gestapt.  ’s-Avonds uiteraard weer de strip op, eerst voor de show van Treasure Island om ons vervolgens met de taxi naar het einde van de strip te laten brengen, naar Luxor. Via Luxor, Excalibur, New York en Cesars banen we ons een weg terug naar Venice. Waar we nog 1x langs de grachten en het San Marco plein lopen. Vervolgens nog even shoppen bij Victoria’s Secret en de sushibar.

 

Dag 8

Uitchecken en op naar Bryce. Onderweg nemen we nog even goed te tijd voor Zion waar we een wandeling van zo’n 2 uur maken voordat de shuttle ons weer terug brengt naar de auto. De wandeling gaat diep de kloof in. Teun heeft vooral oog voor de eekhoorntjes die wel heel dichtbij komen… Telkens als we verder lopen is zijn verdriet te groot… Via een prachtige route rijden we vervolgens door naar Bryce waar we nog net de sunset (bij Brycepoint) meepikken.

Onze teleurstelling volgt als we daarna in Panguitch inchecken. Wat een griebus hotel…. Geeneens een kinderbed… Ik probeer nog een ander hotel te regelen maar dat is kansloos, alles zit vol, balen! We creëren maar een kinderbed van dekens en lakens.

Eten doen we bij de Smokey Saloon, nadat we ruim een uur gewacht hebben. Helaas wordt dit niet goed gemaakt door het eten… De smokey ribs proberen heel  de nacht een weg terug te vinden….

 

Dag 9

Ik ga heel vroeg op pad om de sunrise mee te maken. Uiteraard op sunrise point. Op weg terug word ik opgehouden door een groepje hertjes en bellen met Tioga, die weinig supportive zijn, en daarna met hun agent in de VS. Het lukt ze helaas niet om een alternatief hotel te vinden…

Met Teun en Lisette keer ik weer terug naar het park waar we aan de Navajo Loop + Queens Garden beginnen. De mooist 3-mile wandeling ter wereld. Teun moet erg wennen aan de draagzak en is niet altijd te genieten. Toch is de wandeling non-stop genieten. Wat een waanzinnige uitzichten en aanzichten van al die hoodoos. De klim terug omhoog is pittig maar valt niet tegen.

Na de lunch doen we eerst ons allen te goed aan een middag dut voordat we weer terug gaan naar het park en met de auto de diverse uitzichtpunten aandoen. Van de sunset genieten we bij Sunset Point. Ik daal hiervoor weer een stuk af richting Thor’s Hammer.

 

Dag 10

In de ochtend rijden we nog langs Bryce af als we koers zetten naar Moab. Onderweg besluiten we het Goblin StatePark aan te doen. Niet groot, wel erg bizar al die ‘kleipoppen’. We spenderen er een uurtje. Dan door naar Moab, waar we besluiten toch nog maar even Arches NP in te gaan. Omdat Delicate Arch hoog op mijn verlanglijst staat, gaan we hierheen voor de sunset. Ik naar de Arch zelf, Lisette en Teun naar een viewpoint. De klim valt me vies tegen (slecht voorbereide spontane actie), dacht even in een half uurtje naar de boog te lopen, maar dit kost toch wel wat meer tijd… race tegen de klok… Kan niet alle platen schieten boven, maar settel me lekker laag om de boog vrijstaand te fotograferen. Dit tot ongenoegen van wat andere toeristen die vinden dat ik in de weg zit… Tsss, 25 mtr van de boog en nog 10 mtr naar links. Ik blijf lekker zitten. Na de sunset snel terug naar de auto, ik loop gezamenlijk met een Oostenrijkse dame, Mara, gezellig omlaag. Helaas hebben Lisette en Teun niet genoten van de sunset en was het wachten in de auto erg lang. No Way gemakkelijk te bereiken dat viewpoint. Inmiddels behoorlijk laat op de hotelkamer aangekomen (weer geen kinderbed), dus maar een pizza laten komen.

 

Dag 11

Vandaag gezamenlijk eerst naar de Arches voor een wandeling. Enfin weer sjouwen met die kinderwagen dan wat anders, maar vooruit. Ik wil direct de plek verkennen voor morgenochtend om de sunrise te fotograferen. Als ik bij dit plekje aankomen, trekken er net wat wolken over en ontstaat er een mooie lichtspel. Ben zo tevreden met de kiekjes dat ik nu al besluit morgen niet terug te gaan. Als we verder lopen, voelen we zelfs 3 regendruppels. Ja maar 3, al snel komt de zon weer te voorschijn. We koersen nog wat door het park voordat Teun in slaap valt. Daarna zetten we koers naar Death Horse Canyon. Hier pikken we net als bij The Canyonlands wat viewpoints mee. ’s-Avonds eten we in Moab heerlijke pasta bij een Italiaans tentje en duiken we moe maar voldaan ons nestje in.

 

Dag 12

Geen sunset shoot, dus lekker uitslapen voordat we richting Monument Valley gaan.  Als je daar aan komt rijden is het al genieten.  We lopen eerst het Viewhotel binnen, of er misschien toch nog een kamer vrij is… dat lukt! Pech van die andere boeking, maar dit is veel handiger.

We doen de 17 mile ronde en kopen van de indianen een paar souvenirtjes.  Rond 3 uur moeten we terug zijn bij het hotel omdat ik met een gids op pad ga. Carl, mijn Navajo gids is er ruim op tijd en we vertrekken met zijn tweetjes richting de Secret Valley, hier rijden we een paar uur rond voordat we richting Monument Valley gaan voor de sunset. Rond 19.30 ben ik weer terug bij het hotel en ga ik met Lisette en Teun eten.  Als Teun op bed ligt, genieten Lisette en ik nog van het uitzicht. Wat een sterren… en wat een vleermuizen ook! Buiten op een muur wordt een John Wayne western gedraaid, opgenomen op deze plek!

 

Dag 13

Om 5.45 uur is Carl weer paraat en vertrekken we richting Totum Pole om hier de (pre) sunrise te doen. Wow wat een licht, heerlijk! Via wat zandduinen en enkele andere stops banen we ons daarna een weg terug naar het hotel. Het is vandaag niet ver rijden naar Page dus na een paar laatste foto’s, met wereldbol  vertrekken we. De foto’s worden gemaakt door Mara, die toevallig naast ons geparkeerd staat. Het is zo’n 2 uur rijden naar Page, echter 10 mile voor aankomst loopt al het verkeer vast doordat er wat loos is. We keren om en volgen de alternatieve route van onze navigatie. Deze route wordt echter van kwaad tot erger… als het terrein echt 4×4 wordt, keren we om. De volgende alternatieve route is niet veel beter, sterker nog een ambulance heeft zicht volledig vast gereden en blokkeert hier volledig de weg. Onverrichter zaken, sluiten we bijna een uur later, achter aan in de file. Gelukkig duurt dit niet lang en na een kwartiertje komt de hele meute in beweging.

Omdat we nog altijd vrij vroeg zijn, doen we eerst Antilop canyon aan. Dit is een wisselend succes, Teun heeft een sterke eigen wil, als hij zoveel zand en rotsen ziet, hahaha. Rond 14 uur checken we in en gaan we eerst even lunchen voordat Teun zijn middagdut mag doen.

 

Dag 14

Een relaxdagje voor Lisette en Teun. Ik ga op fotografietoer wederom antilop Canyon in. Voordat ik vertrek nog even met zijn allen naar het zwembad.  De toer valt me een beetje tegen… het is vreselijk druk in de canyon, bijna vechten voor een plekje en dan super snel je kiek maken omdat de volgende staat te dringen. Weinig ruimte voor het spelen met lange sluitertijden helaas…. Al met al een dikke 2 uur onderweg en gelukkig toch wat leuke platen kunnen schieten denk ik… Aansluitend rijd ik naar de horseshoe bend, en bekend uitzichtpunt nabij Page.  Het uitzicht is het wandelingetje meer dan waard.  Rond 13.30 uur ben ik weer terug bij het hotel en lunchen we gezamenlijk voordat Lisette weer naar het zwembad gaat en ik met Teun naar de kamer voor zijn middag dut.  De rest van de dag relaxen dus!

 

Dag 15

We zijn vroeg wakker dus na een stevig ontbijt vertrekken we richting de Grand Canyon.  Na een uur of 2 rijden zijn we bij het visitorcenter. Nog ruim voor de middag beginnen we aan de …. Tocht langs de rand van de Canyon af, waar je om de haverklap kunt stoppen om te genieten van de prachtige uitzichten. Bij het Grande View Point hebben we het geluk diverse Condors te zien.  Rond een uur of een hebben we het gezien en besluiten we naar Williams, een ‘authentiek’ stadje op de klassieke route 66, te gaan. Het is een dik uur rijden en eigenlijk is het stadje een dikke tegenvaller. We lunchen er bij een Mexicaan en passen onze plannen aan. We gaan niet terug naar de Grand Canyon om te overnachten, maar rijden alvast een paar uur richting LA en boeken een hotel in Havasu. Dit geeft ons meer quality time in LA en veel minder reistijd voor morgen (was ruim 800km). Na zo’n 3 uur rijden bereiken we Havasu en brengen de nacht door in een redelijk hotel.

 

Dag 16

Weer op tijd onderweg naar LA, ruim 500km te gaan. Het eerste stuk is nog lekker rustig maar vanaf San…. Wordt het snel drukker op de weg. Iets na de middag checken we in in ons hotel en begeven we ons al snel richting 3th street, de promenade van Santa Monica. We worden verrast door de overvloed aan straat artiesten en met de nodige vertraging bereiken we uiteindelijk, via de Pier het strand. Teun heeft het al snel prima naar zijn zin in de enorme zandbak. Ook de zee trekt wel, maar na overspoeld te zijn door een xxl golf, moet hij niets meer van het water hebben. ’s-Avonds eten we op 3th streed bij een Italiaan. Teun is vooral gek op het verse brood aldaar.

 

Dag 17

We nemen de bus naar Venice Beach. Als we hier aankomen is het nog super rustig en nemen we uitvoerig de tijd voor een brunch aan de boulevard.  Terwijl we eten komt het leven/circus op gang op Venice. Het is een beetje het alternatieve strand deel van LA. Iedere dwaas probeert er op zijn/haar manier aan geld te komen, leuk om een paar uur van te genieten.  Als het tijd is voor Teuns dutje, nemen we de bus terug, hij wil echter maar niet slapen en dus gaan we weer richting strand. Het is zondag en nog drukker dan gisteren. Van de zee moet Teun nog steeds niets hebben, maar de zandbak blijft leuk 😉 Als we van het stand afkomen reserveren we bij Bubba Gump Shrimp Company maar gaan we eerst weer een poging wagen voor een dutje. Dat lukt!

’s-Avonds dus weer terug naar de pier en via 3th streed weer richting hotel.

 

Dag 18

Vandaag op naar Hollywood. Met de auto rijden we richting Hollywood boulevard waar we eerst ontbijten voordat we aan de Walk Of Fame beginnen. Mooi om die gekte daar weer te aanschouwen. Spyderman, Supperman, Cat Woman, De Hulk, allemaal proberen ze een graantje mee te pikken. Als we 1,5 uur de auto ophalen, zijn we 20 dollar armer aan parkeergeld. Hoezo Amsterdam duur…. Via de Mulhollanddrive gaan we dan eerst aan de outlet. Hier slagen we vooral bij Tommy voor Teun. Daarna gaan we via Beverly Hills en de beroemde Rodeodrive terug naar het hotel. Teun heeft inmiddels zijn tuk gedaan in auto en wij kunnen dus door naar 3rd street waar mama nog wat moet shoppen….

 

Dag 19

We doen het rustig aan in ochtend alvorens we weer richting het Noorden vertrekken.  Eerst het drukke LA uit voordat we aan de prachtige kustweg beginnen met hier en daar de bekende Californische wijnhuizen. Helaas is het aan de kust hier wel erg heiig. Zo ook bij onze pleisterplaats Morro Bay.  We wandelen hier naar de zee, waar we bij een pier genieten van de vogels en de zeehonden. Ook zien we de eerste zeeotters hier. Bij een tentje iets verderop eten we fish and chips… niet te pruimen…. We lopen verder richting de rots en daarna naar de kamer om ons even op te frissen voordat we gaan eten.

 

Dag 20

Al vroeg verlaten we, in de mis, Morro Bay en zetten we koers richting Monterey. Echter niet voordat we nog even bij de zeeotters zijn geweest. Het is een prachtige route zo langs de kust. Prachtige kliffen, kleuren en uitzichten. Maar ook een stop bij een kolonie zeeolifanten.  Op advies van Mara lunchen we bij Big Sur, Lucia’s Lodge. Onder het genot van een prachtig uitzicht eet ik hier mijn beste burger van deze trip. Heerlijk stekje! Halverwege de middag arriveren we in het Intercontinental in Monterey. Teun gaat helemaal uit zijn dak op de kamer en het fluffy bed. We wandelen naar de Pier en zien hier direct weer zeeotters, zeeleeuwen en pelikanen.  ’s-Avonds eten we vorstelijk bij een visrestaurant om de hoek.

 

Dag 21

We gaan in de ochtend, het is weer mistig, eerst naar Carmel. Hier brunchen we en lopen we door de prachtige straten van dit idyllische dorpje. Echt super de huisjes en mooie binnentuinen. De winkels stellen eigenlijk nog niet eens zo heel veel voor.  Omdat Teun bij het zien van de auto al in slaap valt, doen we aansluitend de 17 Mile drive. Tjee, wat een tegenvaller is dat zeg… Iedereen heeft het erover maar heel bijzonder vinden wij het zeker niet…. Mooie cipressen, aardige kustroute en mooie golfbanen. Maar heel weinig om echt opgewonden van te raken….

Aan het einde is Teun wakker en gaan we met de kleine man in Carmel naar het strand om wat leuke kiekjes te maken. Lekker spelen met een eekhoorn in een oude boomstronk is wel het hoogtepunt.

Via het tegenvallende Moss Landing gaan we terug naar Monterey, waar de zon schijnt en we lekker op de pier wat drinken en eten. Tevens geniet ik hier van de otters die soms wel heel dichtbij komen.

 

Dag 22

Ontbijt in het hotel en dan naar het Monterey Bay Aquarium… of toch niet, Teun is moe dus plannen worden aangepast. Eerst relaxen op de kamer en dan naar het Aquarium. Teun gaat helemaal uit zijn schuifdak. De vissen en pinguïns zijn leuk maar de Papegaaiduikers zijn echt het einde. Schaterend  zit hij te genieten als ze zich aan het wassen zijn. Ook de interactieve hoek is een enorm succes, allemaal knopjes en schuifjes die van alles doen. Hulde aan het aquarium die er daadwerkelijk in slagen om jong en oud optimaforma te vermaken.

’s-Avonds sluiten we onze reis af met een heerlijk diner in ‘The Fish Hopper’. Heerlijk smullen voor een faire prijs, top!

 

Dag 23

Na het ontbijt ga ik in de ochtend  nog even bij de pier langs om te kijken of er nog wat zeeotters zin hebben om te poseren, alvorens we onze koffers pakken om aan de terugreis te beginnen. Eerst 1,5 uur rijden naar SF inchecken en met de KLM weer terug naar NL.

Omdat we de nacht doorvliegen, hadden we de stoelen geüpgraded. Buiten dat Teun veel ruimte heeft om te spelen, hebben onze benen een zee van ruimte. Daarnaast worden we nog  ‘gematst’ door een stewardess die ons een extra stoel geeft. We slapen allemaal best ok, maar we verheugen ons ook wel weer op ons eigen bed.

 

 

 

 

Reisverslag sluiten

Route