USA 2000

Reisverslag openen

USA West-Coast 2000 

Dag 1 Amsterdam --> San Francisco

Doordat ons vliegtuig in A'dam een uurtje vertraging heeft, dreigen we de aansluiting in London te missen. Met een busje worden we dwars over het vliegveld naar de juiste gate gebracht. De vlucht verloopt verder prima. Echter bij aankomst in SF blijkt dat onze koffers er dus niet zijn…

Dag 2 San Francisco
We beginnen de dag met de 49 mile drive, deze komt langs vele highlights van…

Lees meer...
Reisverslag sluiten

USA West-Coast 2000 

Dag 1 Amsterdam –> San Francisco

Doordat ons vliegtuig in A’dam een uurtje vertraging heeft, dreigen we de aansluiting in London te missen. Met een busje worden we dwars over het vliegveld naar de juiste gate gebracht. De vlucht verloopt verder prima. Echter bij aankomst in SF blijkt dat onze koffers er dus niet zijn…

Dag 2 San Francisco
We beginnen de dag met de 49 mile drive, deze komt langs vele highlights van SF. De Golden Gate Bridge, Pier 39, Fisherman’s Warf, Lombard St., Coit Tower, California Line St. Car, China Town en Twins Peaks (fantastisch uitzicht over de stad). Als we rond het middag uur terugkomen op onze hotelkamer zijn onze koffers intussen gearriveerd. In een schone outfit gaan we vervolgens de stad in. Natuurlijk mag een rit in de CableCar niet ontbreken. We doen nu op ons gemak de Pier en Fischerman’s warf aan, waar we ook dan gaan eten. De enorme stank en het kabaal van de zeehonden op pier 39 zal ons ook altijd bijblijven.

Dag 3 San Francisco –> Mammoth
Vroeg uit de veren vandaag. Als eerste gaan we naar Yosemite, het drukst bezochte National Park van Amerika. We hebben hier slechts een halve dag om van het fantastische landschap te genieten. Achteraf gezien doen we hiermee dit park te kort. We doorkruisen Yosemite Valley beroemd om haar riviertjes, watervallen en prachtige rotspartijen. Het bekends zijn de Halfdome en El Capitan. Via de Tuolumne Meadows (Grizly Adams landschappen) en de Tioga Pass gaan we naar Mono Lake. Mono Lake is beroemd vanwege de Tufa’s. Door het dalen van de waterspiegel steken deze Tufsteen pilaren boven het oppervlakte uit. We overnachten in wintersportplaats Mammoth.

Dag 4 Mammoth –> Las Vegas
In de vroege ochtend maken we een frisse (korte) wandeling naar de Devils Postpiles, een bizarre rotsformatie welke veel weg heeft van een orgel. Het is behoorlijk koud op deze hoogte vroeg in de ochtend, onze truien hadden we echt nodig, want we hadden ons gekleed op Death Valley. Na nog een korte stop bij the Earth Quake Vault gaan we richting Death Valley. Wat een contrast qua tempratuur, pffff 52 graden bij Bad Water. Op voorhand had ik niet al te hoge verwachtingen bij Death Valley, maar het is een fantastische omgeving. Met de Sand Dunes, Zabriskie Point, Dantes View heeft het div. erg gevarieerde hoogtepunten. Op naar Las Vegas. Wat een culture shock, om zo vanuit de woestijn LV binnen te rijden. We verblijven hier op de strip in Luxor. ‘s-Avonds kijken we echt onze ogen uit, wat een waanzin. Alleen van dat wat er op straat gebeurt kan je een boek vol krijgen. Van een uitbarstende vulkaan tot een prachtig fontijn spektakel en van luxe limousines tot en met een zeeslag.

Dag 5 Las Vegas
Lekker een dagje relaxen aan het zwembad. ‘s-Middags gaan we eerst naar de Stratosphere toren, ik wil hier per see de ‘Big Shot’ doen. (Been there, seen it, done it, and bought a t-shirt). Het uitzicht (350 mtr hoogte) maakt de kick compleet. Je wordt op ruim 300 meter hoogte met 4G zo’n 50 mtr. de lucht in geschoten. ‘s-Avonds bezoeken we div. hotel/casino’s van binnen. Het meest verrast ben ik door Venice, op de 2e verdieping gaan de gondeliers over het water door de winkelstraten. Het San Marco plein is overweldigend, hier dineren we vervolgens ook. Verder lacht ook het geluk ons toe, we winnen zo’n 800 dollar, vooral met roulette. Las Vegas, waanzin ten top!!!

Dag 6 Las Vegas –> Bryce Canyon NP
Na een stevig ontbijt, gaat het eerst naar Zion. Aangekomen bij het park nemen we de shuttle. Deze doet er zo’n 90 minuten over om een rondje door het park te maken. Onderweg stappen we uit om hier en daar een korte wandeling te maken. Vervolgens door naar Bryce Canyon, in onze ogen (achteraf) de mooiste van allemaal. Het vormen/kleurenspel is echt geweldig! We stoppen bij bijna elke viewpoint, de ene heeft nog een mooier uitzicht dan de andere. Omdat het bewolkt is wachten we niet tot de zonsondergang.

Dag 7 Bryce Canyon NP –> Arches NP
Omdat we graag de zons opkomst willen zien (Sunrise Point) moeten we erg vroeg op. Helaas is de zonsopkomst wat bewolkt. We maken vervolgens een flinke Hike tussen de rotsformaties door. Echt geweldig! Als ff later het zonnetje te voorschijn komt zijn de kleuren nog intenser. Na de hike gaan we richting the Arches NP. Hier maken we een flinke tour met de auto, hier en daar stoppen we om via enkele korte wandelingen de div. bogen nog beter te kunnen zien. Echt onvoorstelbaar hoe hier zo veel bogen op zo’n (relatief) klein oppervlakte kunnen ontstaan.

Dag 8 Canyonlands NP –> Mesa Verde NP
Vlak bij de Arches liggen de Canyonlands. Een vrij onbekend park, dat er beslist niet minder mooi om is. We maken hier een hike van enkele uren, zonder dat we iemand tegenkomen. We wanen ons echt alleen op de wereld en genieten ook hier weer van fantastische uitzichten. Echt de Canyonlands zijn zwaar onderschat! Aan het einde van de ochtend gaat het richting Mesa Verde. Mesa Verde is het enige Nationale Park in Amerika waar het niet gaat om de natuur, maar om de geschiedenis van de vroegere bewoners. Tussen de rotsen hebben indianen hier complete nederzettingen gebouwd. We zijn de eerste dag echter meer onder de indruk van de enorme schade die enkele bosbranden hier hebben aangericht.

Dag 9 Mesa Verde NP –> Page
‘s-Ochtends bezoeken we een van de oude nederzettingen om alles nog eens goed van dichtbij te bekijken. Tis wel aardig, maar we zijn er niet echt van onder de indruk en besluiten om snel richting Monument Valley te gaan. Wat een ontzettend mooi gebied, ik voel me echt Old Shatterhand (of Winnetoe). Ik vind het echt ongelooflijk hoe dit heeft kunnen ontstaan. Op weg naar Page stopen we nog bij Antilop Canyon. Andrea is wat huiverig om er ‘in’ te gaan. Enkele jaren geleden zijn hier nog diverse (Franse) toeristen omgekomen. Het is echter alweer een paar dagen droog, en dus geen kans op flash-floods. De kleuren zijn erg indrukwekkend. Helaas kunnen we niet heel de Canyon in, er staat halverwege te veel water en men is er nog volop aan het hozen. Aan het einde van de middag gaan we wat relaxen bij het zwembad om ‘s-Avonds te genieten van het visbuffet bij ons hotel.

Dag 10 Page
‘s-Ochtends doen we lekker rustig aan. In de middag gaan we met een boot het meer op en gaan we een stuk van de Canyon in. Het is een leuke en relaxte tocht. Aan het einde van de middag zien we ‘donderkoppen’ ontstaan. Gelukkig zijn we voor het losbarsten van de onweersbui weer terug in het hotel.

Dag 11 Page –> Grand Canyon
Op naar de moeder aller canyon’s, de Grand Canyon. Aan het einde van de ochtend bereiken we Grand Canyon. Ach, het is groot, het is wel aardig, ik ben er echter niet van onder de indruk…… Pas als ik met de helikopter een vlucht over de Canyon maak, raakt hij me. Waanzinnig wat een ervaring, dit moet echt iedereen doen! Het ene moment vlieg je een meter of 25 boven de bomen en dan… opeens… vlieg je op 1,5 km hoogte boven de Canyon. Waaaauw.

Dag 12 Grand Canyon –> Las Vegas
Via de Hoverdam gaan we weer richting LV. Dit keer overnachten we in het MGM, het aller grootste hotel. Tjee, wat een lange gang, en wij zitten bijna aan het einde.

Dag 13 Las Vegas –> San Diego
Omdat we vroeg uit LV zijn vertrokken, zitten we rond het middag uur al in San Diego. Op naar het strand! Na het relaxen, frissen we ons even op en gaan we richting de Boulevard. Hier slaan we alvast wat souvenirs in en eten we lekker decadent in een van de betere (vis)restaurants. Een paar tafels verder heeft een stel wat hun ‘anniversary’ viert het wat minder naar hun zin 🙂

Dag 14 San Diego
Vandaag beloofd een van hoogtepunten van onze reis te worden, op naar SeaWorld. Via het internet hebben we ons in kunnen schrijven voor de ‘Dolphin Interaction Program’. Na een halfuurtje les (in de schoolbanken) mogen we onze wetsuits passen en het (ijs) koude water in. Hier maken we al snel voor het eerst contact met de dolfijnen. Het is een erg gave ervaring, om deze dieren mee te mogen trainen. Van een flipper geven tot knuffelen, het kan en mag allemaal. Na deze intense ervaring is het tijd voor de lunch en om de rest van het park te bekijken. Via het internet had ik ook contact gelegd met de baas van de ‘vogel afdeling’. Wij zijn namelijk Pinguïn ‘gek’. En we zouden het super vinden om een foto te maken met een pinguïn. De kunnen we dan evt. voor onze trouwkaart gebruiken! Op TV hebben we gezien dat ze er dan ééntje halen zodat je hem ff kunt aaien en zo. Tot onze enorme verbazing krijgen we even later snowboots en een dikke winterjas aan. We mogen van Wendy zelfs in de Pinguïn Encounter. Zo staan we even later in de sneeuw (-5 °C), midden tussen honderden Pinguïns. Ongelooflijk hoe lief en nieuwsgierig ze zijn, ze zitten overal aan te plukken en je kan ze zo aaien. Ik ben verrast over hoe zacht ze zijn, net als het dons van een kuikentje. De keizer pinguïns zitten in hun broed seizoen, hier mogen we niet te dicht bij komen (zijn erg territoriaal). Het is dus ff schrikken als er opeens een naast Andrea staat. Het blijft echter bij nieuwsgierigheid. Vervolgens mogen we ook nog naar het buitenverblijf van o.a. de Ezelspinguin. Wat een drukte, ze vragen allemaal om aandacht. Fantastisch wat een ervaring. Natuurlijk gaan we later nog naar de Orca en de Dolfijnen show.

Dag 15 San Diego –> Los Angeles
Op naar Santa Monica Beach! Lekker een paar dagen relaxen en alle indrukken verwerken. Ons hotel ligt lekker dicht bij het strand en een enorme mall. Hier slenteren we de eerste avond even doorheen en hier eten we ook een hapje.

Dag 16 + 17 + 18 + 19 Los Angeles
Strand strand strand en… Hollywood. Natuurlijk even door Beverly Hills gereden, de Walk of Fame + Hollywood bekeken. Het toeval wil dat goede kennissen van ons (de Hoekmensen) ook in de buurt zitten. Samen met hun en hun neef gaan we een dag naar de Universal Studio’s. We hadden deze in Florida al eens bezocht maar vonden het zeker de moeite waard er nog eens heen te gaan. Div. attracties zijn het zelfde, er zitten echter ook div. andere tussen. Bovendien is deze wat kleiner als het park in Florida. Het is een erg gezellige dag, die we afsluiten met een pizza op de hotelkamer!

Dag 20/21 Los Angeles –> Amsterdam
De terugvlucht verloopt geheel volgens plan, zelfs onze koffers komen op tijd aan. We hebben in drie weken vreselijk veel gezien, en genoeg redenen gevonden om nog eens terug te gaan! Qua landschappen is het wellicht de mooiste streek op aarde. .

Reisverslag sluiten

Route