Kenia 2003

Reisverslag openen

Kenia Oktober 2003 

Dag 1 Amsterdam --> Nairobi
Vol goede moet vertrekken we richting Schiphol. Voor ’s-Hertogenbosch staan we al in de file, 17 km staat er. We besluiten om toch maar de trein te nemen in ’s-Hertogenbosch. Natuurlijk is de sneltrein net weg, ½ uurtje wachten dus. Vlak voor Utrecht staat de trein zo’n 5 minuten te wachten, hierdoor missen we later de aansluiting op Sloterdijk, vlak voor onze neus vertrekt hier de trein richting Schiphol. Grrrrr, ik haat treinen. Op…

Lees meer...
Reisverslag sluiten

Kenia Oktober 2003 

Dag 1 Amsterdam –> Nairobi
Vol goede moet vertrekken we richting Schiphol. Voor ’s-Hertogenbosch staan we al in de file, 17 km staat er. We besluiten om toch maar de trein te nemen in ’s-Hertogenbosch. Natuurlijk is de sneltrein net weg, ½ uurtje wachten dus. Vlak voor Utrecht staat de trein zo’n 5 minuten te wachten, hierdoor missen we later de aansluiting op Sloterdijk, vlak voor onze neus vertrekt hier de trein richting Schiphol. Grrrrr, ik haat treinen. Op Schiphol moeten we de tickets nog ophalen, weer 45 min. wachten. Enfin na een vlugge hap (Mc Donalds) en de laatste inkopen kunnen we boarden. Het vliegtuig vertrekt op tijd. Op een kwartiertje flinke turbulentie na verloopt de vlucht prima. We zitten bij een nooduitgang en hebben dus erg veel been ruimte.

Dag 2 Nairobi –> Amboseli
Aankomst in Nairobi precies op tijd 6.10 uur! Onze koffer is een van de eerste die van de lopende band komt, das mooi! We worden opgewacht en voorgesteld aan onze chauffeur George. We vertrekken direct richting Nairobi NP. Om 7.00 uur zitten we al in het park. Veel gazellen en struisvogels. Daarnaast nog wat ander grazend vee, enkele leeuwen en 2 neushoorns. Rond 9.30 vertrekken we richting Amboseli. Eerst zo’n 3 uur over een verharde weg, het laatste uur over een zandpad. Uit het niets doemt de ingang van Amboseli voor ons op. Tijdens de rit naar onze lodge zien we div. wervelwindjes, zebra’s en gnoes. We komen net op tijd aan in Ol Tukai voor de lunch. Daarna relaxen tot 16.00 uur en dan op safari. Binnen 10 minuten zien we div. olifanten en enkele leeuwen op zo’n 150 mtr afstand. Even later begint het te regenen… In het moeras zien we div. buffels en een groepje olifantenrollebollen + eten in het water. Terwijl het langzaam droog wordt rijden wij verder het park in. Tegen het einde komen we nog een leeuwin tegen, een mooie afsluiting van de safari want om 19.00 uur moeten we binnen zijn. Het dinner start pas om 20.30 uur, ff lekker bijkomen op ons terrasje met uitzicht op de Kilamanjaro. In de verte horen we olifanten trompetteren het geblaf van jakhalzen. Hmmmm, nu begin ik echt het ‘vakantiegevoel’ te krijgen, heeeeeeeeerlijk. Het avond eten is prima (buffet). Aangezien onze GSM hier geen bereik heeft moet Andrea Yvonne bellen via het hotel $ 24.00 voor 3 minuten… Later op de avond is er nog een massaai dans. Andrea vind het maar enge mensen dus we gaan na enkele minuten maar terug naar onze lodge. Volgen haar is ze in een vorig leven door kannibalen opgegeten!

Dag 3 Amboseli
Vroeg ons nest uit, 5.45 uur. Om 6 uur komt de zon op, ff naar buiten om van het uitzicht te genieten. De lucht rondom de Kilamanjaro kleurt volledig rood. Om kwart over zes begint onze ochtend safari. Een totaal andere route als ’s-Avonds. Zien nu ook veel vogels oa; Ibissen, Egyptische ganzen en pelikanen. Bij een enorm moeras zien we een kudde van zo’n 80 olifanten en weer veel buffels. Tegen het einde van de ochtend safari krijgen we van een andere jeep te horen dat er nog een leeuw gesignaleerd is. Een jong mannetje, hij ligt zo’n 10 meter van de weg af op een heuveltje. Ziet er echt super uit. Na zo’n 10 minuten loopt hij richting het hoge gras en verdwijnt hij uit het zicht. Tijd voor ons om te gaan ontbijten. Na het ontbijt zien we hoe er een kudde olifanten aan onze lodge voorbij trekt, met de kilamanjaro op de achtergrond. Daarna ff dutten en om 12.30 uur lunchen. Vervolgens op naar het zwembad. Ik vind het water net te koud om te zwemmen. Om 15.30 vertrekken we voor onze avond safari. We vallen weer met onze neus in de boter. We zien een kudde olifanten (± 40) richting de weg lopen waar wij op zitten. Er zitten ook enkele kalveren bij, een prachtig gezicht. Helaas wordt het snel drukker en wordt de weg geblokkeerd door de div. busjes. Als deze na zo’n drie kwartier vertrekken steken de olifantenvoor onze jeep over, afstand nog geen 3 meter!! SUPER!! We zien vervolgens o.a. nog een visarend en enkele kuddes gnoes+zebra’s. We passeren nog een enorm bull (olifant) om vervolgens van de zonsondergang te kunnen genieten. Met een leeuw en 2 welpen, enkele gnoes en enkele hyena’s op de voorgrond. Het was een super dag, helaas geen cheeta’s gezien maar verder alles waar ik op gehoopt had.

Dag 4 Amboseli –> Mombassa
Na een vroeg ontbijt (6.30 uur) vertrekken we om 7.00 uur richting Mombassa. De eerste 2 uur gaan over een zandpad. Als we het park een uur uit zijn, (door de gate want er staan geen hekken omheen), hebben we het over giraffen, giraffen die we helaas niet gezien hebben. Nog geen minuut later staan er opeens enkele Massaai giraffen langs de weg! De verharde weg die we vervolgens bereiken is niet veel beter dan de zandweg. Na een uur of 4 bij Tsavo wordt de weg stukken beter, ook hier zien we nog div. giraffen. Rond 13.30 uur bereiken we Mombassa, wat een zooi….. We moeten nog met een veerboot een kanaal over om zuid Mombassa te bereiken. Bij het hotel (Leisure Lodge) worden we verwelkomd door een enorme dikker neger met een bloemetjes kleed aan. Hij komt direct met wat opfris handdoekjes (die zeer welkom waren). Andrea loopt direct richting strand, wit zand met palmbomen, zo hoort het! Vervolgens krijgen we te horen dat we (weer) een upgrade krijgen, een Club Suite. Bij de ‘Club-receptie’ krijgen we vervolgens een frisse kokosnoot aangeboden voordat we naar de kamer gaan. Deze is super ruim en ligt direct aan een enorm gaaf zwembad. Eenzwembad omgeven door palmbomen met een riante bar. Dit gaat ons bevallen. Snel een duik nemen. ’s-Avonds krijgen we een vis buffet met kreeft, krab enz enz. Yep, life is gooooooood.

Dag 5 t/m 9 Mombassa
Tijdens de volgende 5 dagen wisselen zon en regen elkaar af (al met al toch 2,5 regendag). Door de aangename temperatuur kan de regen ons echter niet deren, het zwembad blijft lekker. Helaas moeten we door darmklachten de snorkel trip laten varen. Verder is het verblijf heerlijk. Leisure lodge leeft! Er lopen div. apen rond, er is een krokodillen bassin en rondom de vijvers zie je hagedissen, vissen en vogels. Het is vooral en genot om naar de wevervogels te kijken. Ze zijn enorm in de weer om hun nestjes op orde te maken. Er verblijven nog enkele andere Nederlanders, o.a. een gezin die vorig jaar naar Kenia geëmigreerd zijn. Het ontbijt is net als het diner prima verzorgt. Tijdens het diner in de Panorama room, komen de Bushbaby’s vanuit de bomen af en toe een stukje brood scoren, mits je deze op de reling legt. Echt aandoenlijke primaten met hun enorme harige staart en hun grote ogen. Verder vallen de prijzen er reuze mee, 70 shilling voor een flesje frisdrank (± 80 eurocent). En voor 6 gamba’s met friet, mijn favoriete lunchgerecht nog geen 5 euro. De laatste dag arriveert de Kenia specialist van Miles Travel, Inge (bij haar heb ik de reis geboekt), waarmee we nog lekker aan de bar hebben geborreld. Aangezien dit op rekening van Miles was, beviel dit prima.

Dag 10 Mombassa –> Amsterdam
Vroeg uit de veren, om 4.00 uur gaat de wekker. Snel douchen aankleden en ontbijten. Om 4.45 uur worden we opgehaald om richting het vliegveld te gaan. Eerst een binnenlandse vlucht van Mombassa naar Nairobi. Deze verloopt prima. Op Nairobi moeten we helemaal buitenom weer naar de vertrekhal. Opnieuw door de douane, al met al 4x gefouilleerd. Een kwartier te laat vertrekken we richting Amsterdam. Het is een lange vlucht maar verloopt prima tot Schiphol. We mogen 15 min. rondcirkelen. Vervolgens duurt het drie kwartier voor de koffers komen, zucht. Het is inmiddels zondag avond 19.15 uur. Snel naar huis, morgen weer gewoon aan het werk…

Reisverslag sluiten

Route